Sosyal Medya

Güncel

ABD’den flaş açıklama: Destek sürecek

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Kirby ve Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, Türkiye'nin sınırlarını IŞİD unsurlarından temizleme çabalarına Amerikan özel kuvvetler birlikleriyle karadan da destek verdiğini ve bu desteğin süreceğini açıkladı.



Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest ve ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, günlük basın toplantılarında Türkiye'nin Fırat Kalkanı Harekatı kapsamındaki adımlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

‘ABD’NÄ°N TÃœRKÄ°YE'YE DESTEK VERMESÄ°NÄ°N BÄ°RÇOK YOLU VAR’

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, Türkiye'nin, Suriye sınırını IŞİD unsurlarından temizlemesi yolundaki adımlarını desteklediklerini söyledi. Earnest, ‘ABD'nin Türkiye'ye destek vermesinin birçok yolu var, ABD kara birlikleri de (özel kuvvetler) bunlardan biridir’ dedi.

‘DESTEKLER SÃœRECEK’

Earnest, IŞİD karşıtı koalisyonun havadan saÄŸladığı desteÄŸe ilaveten karadan da Amerikan özel kuvvetler birliklerinin eklemlendiÄŸini dile getirdi ve IŞİD’le mücadelede Türkiye'ye desteklerinin süreceÄŸini vurguladı.

Earnest, Türkiye'deki DAEÅž terör tehdidinin bir an önce son bulması için sınırdaki IŞİD unsurlarının temizlenmesinin önemine iÅŸaret etti. Earnest, ‘Umarım Türkiye içindeki ÅŸiddet son bulur’ dedi.

DışiÅŸleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby de günlük basın toplantısında Türkiye'nin Fırat Kalkanı Harekatı kapsamındaki adımlarına deÄŸindi. Kirby, ‘Türkiye'nin sınırlarını güvenli hale getirme çabalarını destekliyoruz ve ÅŸimdiye kadar bunun baÅŸarılı olduÄŸuna inanıyoruz’ ÅŸeklinde konuÅŸurken, ortak hedef olan IŞİD'in yok edilmesi için koalisyon üyesi ülkelerin tüm adımlarını destekledikleri yorumunu yaptı.

‘Ä°NSANÄ° YARDIMLARIN ULAÅžTIRILAMAMASINDAN ESED REJÄ°MÄ° SORUMLU’

Kirby, Suriye'de devam eden ateşkesle ilgili değerlendirmesinde insani yardımların hala birçok yere ulaştırılamamasında Esed rejiminin sorumlu olduğunu belirtti.

WASHÄ°NGTON/AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.